Børn I byen – det skal du være opmærksom på, hvis dine børn vokser op i byen

At opfostre børn er en stor opgave, lige meget om du gør det i byen eller på landet. Som forælder burde du være klar over, at der er stor forskel på om dine børn vokser op i storbyen eller i lille by på landet. Små byer tilbyder for eksempel fordele som et mere personligt forhold til skolelærere, pædagoger og dit barns læge.

Men der er også mange fordele ved at lade dit barn vokse op i storbyen. Her får du nogle af de ting du, som forælder, skal overveje, hvis du vælger at lade dit barn få sin opvækst i byen.

Børn skal kunne klare sig selv i en tidligere alder

Børn, der vokser op på landet, oplever sjældent at skulle krydse trafikerede veje, men det er noget som mange bysbørn skal kunne håndtere i en tidlig alder. Børn i byen lærer generelt fra en tidlig alder at være meget mere selvstændige end andre børn. Grunden til det er formentlig, at de bliver udsat for flere ting, såsom at skulle interagere med fremmede mennesker når de går på gaden eller tager bussen og skulle orientere sig i meget mere stressende omgivelser.

Børn, der vokser op på landet, har brug for nogle andre egenskaber. Det kunne være de skulle vide, hvad man skal gøre, hvis der en dag står en ulv på deres ejendom, hvordan de skal reagere, hvis der kommer oversvømmelse i kælderen eller måske de er bedre til at passe dyr. Hvis du mangler tips til også at give dit kæledyr den bedste opvækst, så kig forbi Gilpa og se om du kan samle inspiration der.

Alt dette er selvfølgelig ligeså vigtige evner, som dem i byen, men med den hastige urbanisering vi oplever i disse dage, kan det være at du skal forberede dit barn på de andre ting også, hvis du vælger at lade dit barn få sin opvækst på landet. 

Stor forskel på lokallivet

Som den gamle afrikanske talemåder siger: ”it takes a village to raise a child”, og du ved formentlig præcis, hvad der menes, hvis du selv er vokset op i en landsby.

Når du er barn og vokser op i en landsby, kender du alle og alle kender dig. Det giver en helt anden form for tryghed. Samtidig bliver det også meget sværere at købe cigaretter og alkohol, da din lokale købmand formentlig kender dine forældre, og ikke vil gøre det mod dem. Det er måske noget du hader som barn, men som forælder, er det kun en god ting, at hele landsbyen hjælper til at give dit barn en tryg opvækst.

Når du vokser op i storbyen, er det udelukkende dit ansvar som forælder at holde øje med, hvad dit barn render og laver, da de fleste voksne, som det interagerer med, ingen anelse har om, hvem det er. Derfor skal du som forælder i storbyen, være meget mere opmærksom på dit barns sikkerhed og holde et vågent øje med, hvem dit barn omgås og hvad det laver – hele tiden. Det giver selvstændighed til dit barn, men også grå hår som voksen – så overvej, hvad du helst vil have, når du vælger, hvor du skal have børn.

Mulighederne for aktiviteter og en aktiv livsstil fra barnsben af

Når du vokser op på landet, er der ofte mindst ligeså mange fritidsaktiviteter at lave, som der er i byen. Forskellen her er bare, at det på landet ofte vil samlet et sted, hvor du i byen måske skal gå til badminton i den ene ende af byen og håndbold i den anden ende. Samtidig er det også nemmere, eller sikrere, for børn på landet at komme til og fra, da trafikken her ikke er så travl.

Hvis du som forælder bor i byen og er træt af ikke at kunne komme frem med din barnevogn, kan du med fordel tjekke Liams.dk ud, hvor du kan få alt indenfor slynger og vikler, så du ikke skal kæmpe med barnevognen i myldretiden – så kan du og dit barn nemt komme fra a til b.

Der er selvfølgelig ikke noget, der definitivt er bedre end andet, når det kommer til dit barns opvækst, men bevæbnet med disse tips, kan du måske bedre tage stilling til, hvor du vælger at opfostre dit næste barn.

Skriv et svar