Verdens ensomste pige

Når tilværelsen er svær eller måske bare virker kedelig, er det for mange børn oplagt at søge trøst og opmærksomhed i en usynlig ven.
Så mon dog ikke de fleste unger vil kunne genkende et og andet, når fortællingen om ”Verdens ensomste pige” bliver læst høj eller læses på egen hånd.
I bogen møder vi pigen Laila, der netop er flyttet ind i et højhus sammen med faren. De to har kun hinanden. Men Laila har også Koko. Den tilforladelige usynlige ven.

I højhuset møder Laila og Koko også flere andre beboer. Blandt dem er der den gamle Erik, der har minder fra krigen med i bagagen. Laila møder også den unge musikalske Joni, der sender hende ud på en forunderlig, vild, magisk men også syret musikalsk rejse. Ganske oprørt og skræmt tager Laila turen op til højhusets tag for at udforske det. Her skal hun få sig en overraskende positiv oplevelse!

”Verdens ensomste pige” er en sød og fin fortælling om, at være omgivet af mange og dog føle sig ensom. Pigen Laila møder på sin vej i det store højhus en række vidt forskellige mennesker. Hun savner en ven og søger trøst i sin fantasiven Koko. Men ikke engang Koko er en rigtig god ven. Først til slut møder Laila en ligesindet pige. Bogen viser således, at der altid er håb.

Forfatteren har et vedkommende og vigtigt ærinde med sin bog. Selve idéen er da også glimrende, men undervejs i læsningen fremstår handlingen en anelse uklar. Jeg synes det er ærgerligt, at den røde tråd ikke fremstår mere skarp.

Henri Gylander udmærker sig især som illustrator. Bogen er da også en visuel spændende og god oplevelse.
Det er prisværdigt, at forfatteren giver rum til at barnet selv griber historien og digtre med. Netop dér skabes en fornem plads til kreativitet, ligesom barnet derigennem får en unik mulighed for at forholde sig til bogens tema: ensomhed.

Køb Verdens ensomste pige online

Skriv et svar