Min store bamsebog

Carlsens forlag har valgt at udgive en stor og flot samling af en række fortællinger om Bamse, der tidligere har været udgivet. Historierne er alle skrevet af Elin Bing, der døde i 2013.
Elin Bing var billedbogsforfattere og illustrator. Hun arbejdede i mange år som tekstforfatter til tv-programmet for børn.

I ”Min store bamsebog” får vi en perlerække af de herligste fortællinger om Bamse serveret med Dina Gellerts hyggelige og charmerende tegninger, der på så strålende vis rammer Bamses univers.
Jo, det er ”tivertifald” smadder rart at høre om Bamses fødselsdagsfest, men det er også lidt uhyggeligt at læse med, når Bamse og vennerne tager ud til ”Bamses farlige steder”.

Bamse er om noget kendt for sine sprogblomster. Han laver de mest finurlige og pudsige ord, som er helt unikke. Elin Bing giver os selvfølgelig masser af den slags sproglige kuriositeter. Det giver bogen autenticitet, charme og varme – det er næsten, som at se Bamses Billedbog på tv.

Et vigtigt element i Bamses Billedbog er de skønne sange, som også er videreformidlet i ”Min store bamsebog”.

Jeg kunne måske savne en indholdsfortegnelse, hvor de ti historier er præsenteret, og hvor de mange sange også er oplistet. Bogen er trods alt på mere end 200 sider, så der er god grund til en oversigt.

De enkelte historier er enkle, velfortalte og søde! Bamses karakteristiske personlighed er tydelig i hver og en af fortællingerne: vi møder en både rar og egoistisk Bamse med trang til at bestemme over vennerne. Der er noget forudsigeligt og hyggeligt over historierne. Det emmer ganske enkelt af en barnlig nativitet, glæde og umiddelbarhed, man skal lede længe efter.

Køb Min store bamsebog online

Skriv et svar