Lou 5: Laser-ninja

Den ultimative tegneserie for piger er tilbage med bind nummer 5: ”Laser- Ninja”. Lou er i løbet af kort tid blevet anerkendt og elsket af såvel anmeldere som læsere. Og med god grund! Tegneserien om den unge storbypige, der bor alene med sin halvnørdede mor, er både sjov og rammende som få.

Forfatteren og tegneren Julien Neel rammer plet i sin beskrivelse af mor-barn forholdet. Samtidig er hverdagslivet skildret realistisk og fint.

I serien følger vi Lous tanker og oplevelser, mens hun bevæger sig fra barn til voksen. Undervejs gør hun sig en række sjove, skøre og skægge erfaringer med livet. Lou er selvbevidst, snu og med sine meningers mod. Hun er uden tvivl mere skarp end sin distræte mor, der har måttet kæmpe med kærligheden. Men nu har Lous mor endelig slået pjalterne sammen med den nye nabo Rikard, og de to skal være forældre. Det oplyser Lous mor netop som deres lejlighed er udbrændt og de står husvilde. Stakkels Lou! Det eneste læsestof hun får med sig fra lejligheden, er morens gamle dagbog. Men den skal vise sig at indeholde spændende oplysninger om livet i Møgstrup og Lous bedsteforældre.

Tegneserien veksler mellem tilbageblik til morens ungdom og Lous liv efter branden, hvor hun skal være storesøster. Det bliver en begivenhedsrig tid, hvor Lou blandt andet tager med Tobias på skitur og via den gamle dagbog lærer vigtige ting om sin mormor især.

Bind nummer 5 ”Laser-Ninja” står i babyens tegn. Men samtidig er det også anledning til, at Lou bliver bekendt med morens opvækst, og ikke mindst hvordan hun måtte klare sig, da hun som ung blev gravid og skulle have Lou.

Som sædvanligt formår Julien Neel både at være morsom og ramme utrolig præcist på én gang. ”Laser-Ninja” er så afgjort en tankevækkende og interessant tegneserie, om et af ungdomslivets allermest alvorlige tematikker: kærligheden og alt det den fører med. Læseren i alderen 11 – 14 år vil sagtens kunne se, hvordan morens vanskeligheder med kærligheden påvirker Lou. At Lou spejler sig i morens erfaringer.
Der er således en vis alvor bag tegneseriens underholdende overflade. Julien Neel har skabt en flot tegneserie, der både har tyngde, charme og lune. Hvis man ikke allerede kender serien, er der al mulig god grund til at tage fat fra bind et.

Køb Lou 5: Laser-ninja online

Skriv et svar