En hat en kat

Emnet afasi – en blodprop i hjernen – ligger ikke lige for når det drejer sig om billedbøger. Men ikke desto mindre er det temaet i billedbogen ”En hat en kat”. Og med god grund fristes man desværre til at sige. En blodprop i hjernen rammer ganske mange fortæller såvel Hjernesagen som flere andre organisationer på nettet.

Det er da også Hjernesagen, der har været med til at yde økonomisk støtte til bogen der handler om drengen Sigurd, der skal hjem til sin mormor og morfar for første gang efter mormor har været syg.
Med kriller i maven drager Sigurd af sted. Mormor siger ikke noget da hun har mistet sit sprog. Men lidt bliver det til. Og det er skal vise sig at mormor får blandet helt rundt på ordene, men så er det godt at Sigurd kan fortælle historie højt for mormor.

Bagerst i bogen er der en enkelt side hvor Hanne Øland har skrevet lidt fakta om afasi. Desværre er der ikke gode råd til hvordan man tackler mødet mellem barn og voksen – udover selve fortællingen om Sigurd og mormor der i sig selv viser vej til kommunikation på trods af afasi.

”En hat en kat” er en enkel men udmærket bog om afasi. Grundlæggende kan det undre, at drengen Sigurd først skal besøge sin kære mormor, når hun er hjemme fra sygehuset igen. Er det mon et udtryk for hvad de to sygeplejersker mener er det ideelle? Næppe.
Tegnestilen er ganske tilforladelig og passer fint til bogens tema. Alt i alt en sød og fin bog der formodentlig vil være en god hjælp for familier der desværre bliver ramt af afasi, men som billedbog er den hurtig læst og glemt igen.

Køb En hat en kat online

Skriv et svar